Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Scoliose udredning?
Forfatter: 
Dato:  14-05-2016 12:56

Hej

 

Jeg har siden jeg var 10 år haft problemer med rygsmerter. Jeg er meget svajrygget og min højre skulder er synligt højere end den venstre når jeg står normalt. Jeg går til poledance og kan tydeligt mærke min krop er skæv, jeg har besvær med at bøje ryggen til højre, men heldigvis hjælper denne træningsform på mine smerter (al anden idræt har jeg kun oplevet forværre dem).

 

Skævheden er konstateret da jeg som barn kom til rolfing, men aldrig videre undersøgt. Har for nylig været hos læge for at bede om henvisning til fysioterapi, og hun sendte mig i røngten for at klarlægge min tilstand og give fysioterapeuten noget konkret at arbejde med. Men lægen hævdede så efterfølgende at hun ikke måtte få udleveret røngtenbillederne fra hospitalet(??!) og alt jeg fik som svar på billederne var en kort notits om at der var fundet scoliose og at de ikke anbefalede operation. Intet om grad eller placering.

 

Har prøvet at kontakte hospitalet, men det er ikke lykkedes at få fat i nogen der kan svare på hvorvidt de må udlevere billederne til mig/egen læge eller ej. Har også prøvet at kontakte dem via e-boks (dette var bedste procedure ifølge deres hjemmeside), men har aldrig modtaget et svar.

 

Jeg har derfor nu givet lidt op overfor den offentlige sundhedssektor og tænker lidt på om det er muligt at gå til fysioterapeut og få taget røngtenbillededer for egen regning,og om fysioterapeuter er kompetente nok til at håndtere min behandling eller om det er mere at anbefale at jeg giver lægen endnu et forsøg (har skiftet læge siden), ved bare ikke om jeg ender med det samme problem igen med røngtenbilleder som ingen må se

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skoliose
Forfatter: 
Dato:  14-05-2016 14:09

Hej,

 

Min skoliose blev fundet ved røntgen hos min kiropraktor, og han var/er i høj grad i stand til at håndtere behandlingen :-)

Han tog billederne, hvorefter vi så på dem sammen, og han forklarede. Jeg har tilmed fået billederne med hjem på en CD, så jeg kan tage dem med til egen læge/andre, hvis det bliver nødvendigt.

 

Det koster lidt - men hvis du har en sundhedsforsikring dækker den.

 

Held og lykke med det :-)



Natascha


0
0
Svar på denne tråd
 
 På sygehuset
Forfatter: 
Dato:  14-05-2016 14:49

Da jeg blev diagnosticeret med scoliose og scheuermanns, fik jeg taget billederne på sygehuset. Bagefter viste lægen os billederne og forklarede og målte. Feks ved jeg at min ryg går 19 grader til den ene side og 20 grader til den anden. Kombineret med Scheuermanns kan mi ryg, som en specialist påpegede, bruges som vindeltrappe :-)

Det kan ikke passe at enten der hvor du fik taget billederne eller din praktiserende læge kan vise dig billederne og forklare for dig.


Quality doesn't cost - it pays !

Quarter Horses
http://www.alby-horses.com/


0
0
Svar på denne tråd
 
 Røngten
Forfatter: 
Dato:  14-05-2016 18:17

Jeg har også scoliose, og har fået taget både scanning og røntgen på lange plader.
Jeg ved ikke med røntgen billederne, men scanningen kunne min kiropraktor selv rekvirere.

Har du fået et svar på vinklen af din Scoliose, for hvis den er over 20 grader, så har du ret til vederlagsfri fysioterapi.


***********************************
Kig forbi på http://www.facebook.com/equilitydk

 

 

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  14-05-2016 19:59

Tak for jeres svar. Jeg tror jeg giver det et forsøg med at ringe til min nye læge og spørge om han kan rekvirere billederne fra hospitalet.

Jeg har nemlig ikke fået noget at vide om graden af scoliosen - fik bare en notits om at de havde fundet scoliose ud fra mine røngtenbilleder.

 

piphans, ved du om det skal konstateres ved læge for at man kan få vederlagsfri behandling hos fys? Eller om det er tilstrækkeligt at få det konstateret hos kiropraktor/fys?

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider