Først - stort tillykke til jeres kommende bryllup
Denne her islagkage smager helt fantastisk i alt sin enkelthed, udelukkende bestående af få og gode råvarer. Den kræver ikke frisk frugt, men hvis man ønsker, kan du enten servere en lille klat hjemmelavet hindbær- eller jordbærsauce hertil og/eller rive blød nougat over. Den er SÅ nem, den krystallisere aldrig:
ULLA'S ISBOMBER
Ingrediernser:
1 Liter fløde
½ plade mørk marabou eller andet godt mørkt chokolade
8-10 Pasteruriserede æggeblommer
10 spsk. Strøget rør-sukker
1 god stang vanilie
1 rulle marcipan
Evt. revet blød nougat over og i kanten lækkert frugt.
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukker lysegult og luftigt
Pisk fløden stiv og vend i æggesnapsen
Put vaniliekornene i
Hak chokoladen groft og vend deri.
Frys isen i en glasskål
Før servering:
Tag isen op 15. min. Før servering
Vend den ud på et fad.
Overtrækkes med marcipan, så det dækker helt.
Pynt med frugt.
Evt. riv blød nougat ud over toppen eller si mørkt kakao.
I øvrigt:
Den rækker til ca. 10 personer.
Hvis man ikke gider bakse med marcipan når gæsterne er der, Kan man godt, når isen er helt frossen, vende den ud af
Glasskålen, overtrække den med marcipan og enten putte den
I glasskålen igen eller putte den på fadet og fryse den igen.
Hvis den driller, holdes glasskålen et øjeblik under vand.
Velbekomme J
HOV, TEKSTEN KOPIERET IND OG DRILLER LIDT.
Du kan jo evt. lave en halv portion og smage. Den lyder ikke af noget særligt, men tro mig, den er virkelig virkelig velsmagende og alle jeg serverer den for, ønsker opskrift bagefter.