Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 X travheste og galopheste
Forfatter: 
Dato:  27-04-2016 21:09
Hvad sker der enlig med de heste der bliver født til trav eller galop heste og som ikke har det det der skal til ??

Det er jo fin race heste de fleste, men de kan vel ikke alle bruges til avl

Alice
0
0
Svar på denne tråd
 
 Fuldblodsheste
Forfatter: 
Dato:  27-04-2016 21:15

De fuldblodsheste der ikke er hurtige nok bliver solgt til ridebrug, rigtigt mange jagtheste er aflagte fuldblod. De hopper som har eksteriøret i orden bliver ofte solgt til varmblodsavl.

 

Det er sværere med travheste, enkelte af dem bliver solgt som rideheste til oftest uerfarne ryttere, da det er sjældent at de har talent til andet end skovturshest.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

1-års Welsh Mountain hingsteplag med særdeles god afstamning sælges

 

4
0
Svar på denne tråd
 
 Der sker egentlig det
Forfatter: 
Dato:  29-04-2016 16:02

at de bliver solgt som rideheste - i en eller anden afart..

 

En ting er de heste som væddeløbsindustrien ikke kan bruge fordi de mangler fart, noget helt andet er dem der er (mis)brugt indtil de ikke længere kan holde til sporten.. De forsøges ofte solgt selvom de jo har gamle skader, der gør at karrieren er forbi.. Argumentet er at det jo ikke er nær så hårdt for dem at gå som ridehest, men eftersom de ligesom har haft skader er det rimeligt at antage at deres holdbarhed er nedsat..

 

Derudover kan man jo aldrig vide hvor hesten havner.. Jeg har set en tidligere galophest blive solgt videre fordi den ikke kunne holde til spring som var det ejeren ville.. Køber skulle så bruge den til jagt og så kunne den altid blive slagtet bagefter når den var helt redet i smadder..

 

Som det fremgår af min signatur har jeg selv været der.. Selvom jeg fik en god hest, hvis talent faktisk på mirakuløs vis rakte videre end til skovtur så er køb af aflagt væddeløber generelt og aflagt traver i særdeleshed ikke noget jeg vil anbefale nogen..

 

Ridehesteavlen er alligevel rigelig leveringsdygtig i heste der alligevel kun er egnet til skovtur og let dressur..


Jeg køber aldrig en travhest igen men jeg elskede hende jeg havde over alt på jorden.

 

RIP Seven - 01.04.1990-26.05.2013

 

"Nothing tastes as good as skinny feels" - Kate Moss

2
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er ikke enig ang. travheste!
Forfatter: 
Dato:  30-04-2016 00:49

Jeg kom ind i travverdenen for cirka 2-2½ år siden og har endnu til gode at se en kasseret traver solgt som ridehest (og der har været en del)! Som jeg har oplevet det, bliver travheste, der bliver kasseret enten slagtet (mest) eller de går på pension hos ejer.

Jeg har selv købt to heste til travløb, den ene er nu kasseret og ham beholder jeg og jeg regner med, at vi skal blive gamle sammen. Den anden håber jeg også at beholde (hvis hun ikke klare den som travhest) ellers må hun til slagteren. Ingen af mine heste ryger ud som kastebolde!

Men jeg håber, at flere mennesker vil få øjnene op for traveren, som en brugbar hest uden for travsporten. Travhest er vågne og intelligente heste. De er ikke legetøj for uerfarne hestemennesker, men kan bruges indenfor alle discipliner af hestemennesker, der ved hvad de har med at gøre.

5
5
Svar på denne tråd
 
 Man kan vide
Forfatter: 
Dato:  30-04-2016 22:29

nok så meget hvad man har med at gøre, men det ændrer ikke på at travheste ofte har et besynderligt bevægelsesmønster og at galoppen jo nærmest er pillet ud af dem..

 

Det er for nemt at sige at deres uegenthed som rideheste bunder i at folk ikke ved hvad de har med at gøre..

 

Men selvfølgelig - folk der ved hvad de har med at gøre vil nok være ENDNU mindre tilbøjelige til at vælge en travhest - nok fordi de er klar over at man bare sætter sig selv bagud fra starten..

 

Jeg har så oplevet de første 20 kasserede travere blive solgt som rideheste - en søgning her giver 3 travere som forsøges solgt til formålet..


Jeg køber aldrig en travhest igen men jeg elskede hende jeg havde over alt på jorden.

 

RIP Seven - 01.04.1990-26.05.2013

 

"Nothing tastes as good as skinny feels" - Kate Moss

5
1
Svar på denne tråd
 
 galoppen jo nærmest er pillet ud af dem?
Forfatter: 
Dato:  01-05-2016 00:08

I følge de udsagn der har været i denne tråd er en god ride hest, en hest der kan gå med gode procenter i LA klasserne og uerfarne ryttere køber heste der ikke kan gå LA med gode procenter! Det er groft sagt, det ved jeg.

Jeg gider ikke ride dressur, men vil bare gerne have en vågen hest, som er god på tur og det er hvad traverne giver mig :-).

 

Jeg snakker ikke om deres egnethed som rideheste, men om at deres

sind gør, at ikke alle kan håndtere dem.

 

I Danmark bliver de mange ældre travheste primært trænet med galopintervaller. Så nej galoppen er ikke pillet ud af dem og det er ikke noget de skal lære. De lærer ikke et galopanspring, men det at galoppere, det kan de.

 

Jeg tror (og jeg understreger tror), at de travhest der sælges som rideheste, hovedesageligt sælges fra dem som har travsporten som hobby eller gensalg af disse. De fleste proffesionelle har oplevet for mange dårlige historier til at sælge kasserede travheste som rideheste.

 

0
2
Svar på denne tråd
 
 Har en traver..
Forfatter: 
Dato:  01-05-2016 10:04
Han er ren og skær selskabshest for min ridehest..

Det job udfylder han til perfektion..

 

Hø i minibig sælges, befinder sig i

7330 Brande

Skriv PB for mere information

1
0
Svar på denne tråd
 
 Bobbie
Forfatter: 
Dato:  01-05-2016 12:07

Selvfølgelig kan de gallopere.. Fred Flintstone kan også løbe sin bil i gang.. Det ser nogenlunde lige sådan ud..


Jeg køber aldrig en travhest igen men jeg elskede hende jeg havde over alt på jorden.

 

RIP Seven - 01.04.1990-26.05.2013

 

"Nothing tastes as good as skinny feels" - Kate Moss

7
0
Svar på denne tråd
 
 Travere
Forfatter: 
Dato:  06-05-2016 18:21

vi har selv en del travere og jeg har været i flere stalde i mange år.

og sjovt nok snakkede vi faktisk omkring dette emne i går aftes der hjemme, for mange år siden solgte mine svigerforældre mange af deres gamle traver til rideheste og jeg kan også huske at flere af mine gamle pas heste er blevet rideheste.

men de sidste par år er der flere der bliver aflivet end at blive solgt til rideheste, færre vil have have traverne, og det er ligesom at der er flere og flere dårlige steder til de gamle travere.

vi har haft lejet en ud engang og gør det aldrig igen og vil heller aflive end at sende en hest ud til en der ikke overholder nogle aftaler.

har også kendskab til flere solgte travere der er blevet dyreværns sager og hade haft det så meget beder i himlen.

Så hos os vil vi ikke tage chancerne mere at sælge eller leje dem ud så heller aflive en ellers rask hest som bare ikke kan rende væddeløb end at give den et liv i helvede.

 

ninette

4
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  06-05-2016 22:16

... Selvfølgelig kan en traver gå til turridning o.l., for det er da helt sikkert nogle dejlige heste :) MEN gallop, der må jeg altså give ret i, at det er der sgu ikke ret meget af, - ikke på dem jeg har set i hvert fald.

 

Jeg har set flere travheste som rideheste, og ofte så er det altså ganske rigtigt uerfarne ryttere / ryttere, der skal købe hest for første gang, der "bider på", fordi de tit ikke er ret dyre. Jeg har dog også set en travhest, der faktisk kunne en del øvelser og blev redet seriøst. MEN det ændrer ikke på, at jeg aldrig har set en, der rent faktisk galloperede normalt. Synes de har tendenser til at blive flade i galloppen, næsten umulige at samle, (ser det ud til), og så firtakter de.
--> På ingen måde for at tale ned om dem. De har nogle gode sind, helt sikkert, og er nogle dejlige heste, men jeg ville aldrig selv købe en.

 

DOG har jeg aldrig selv siddet på en, så skal ikke kunne sige det :) Men har selv kæmpet med en hest, der også havde enormt svært ved galloppen pga. et ben med seneskade og en stram lænd. Han lærte det, men hold nu op det tog lang tid. Jeg kunne ikke have fået en rarere eller mere arbejdsom hest, men må ærligt indrømme, at jeg aldrig køber mig en hest, der starter på minus igen :) Det er fedt, når det lykkes.. men hold nu op, det er hårdt arbejde

 

Har derimod ingen erfaring med aflagte gallop-heste. Vi har dog en i stalden, der dog aldrig har gået løb, fordi den var bange for startboksen. Den har gået M-dressur, militarry og bliver stadig redet i let dressur. Han fyldte 19 år i år :) Dog bliver der også passet utrolig godt på ham... han tåler ikke så meget mere.

 

Tænker også, en del nok bliver aflivet. Synes det er enormt trist, men omvendt er det heller ikke et liv at blive kastebold :( Godt jeg ikke gør mig i den branche... pyha


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Travhest
Forfatter: 
Dato:  08-05-2016 15:31
Jeg har selv haft to travere og har et afkom fra den første jeg havde (han er halv frieser/halv traver) og den første gav jeg videre til et hjem som tidligere ejer kendte, da jeg måtte erkende at hun var for lille og hun blev hos den nye ejer indtil hun blev aflivet. Min anden traver aflivede jeg selv for 4 år siden, da hun havde dårlige ben og hun var slet ikke den samme hest mere. Nu har jeg kun afkommet og er glad for han har arvet noget af morens sind. For jeg elsker traverens sind, den er tændt og vågen, men kan slukkes og man ved hvor man har den henne. Skulle jeg havde hest efter min nuværende så blev det en traver igen.

Men jeg tror de fleste bliver aflivet fordi de tit ender hos uerfarende folk og tit som kastebolde.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Sælges som skovturshest
Forfatter: 
Dato:  08-05-2016 19:54

Hej.

Jeg formoder at de stadig sælges som skovtursheste eller lignende, hvis de ikke fejler noget. Men det er da muligt at der ikke er et marked til det.

 

Nu er det 20 år siden jeg købte min første hest, som var en "aflagt" traver. Den var lige fyldt 5 år og havde været redet ca. 1 måned. De kunne bare ikke få det til at fungere på en travbane.

Da den var hingst løb den frem og tilbage langs hegnet ind til hoppefolden og blev derfor kastreret, ellers havde ejer beholdt den til avl. Måske var jeg bare heldig med denne hest,for han var rigtig pænt sat sammen (det var frysemærket og den specielle trav der røbede afstamningen) og han kunne sagtens galopere - og springe da han fik det lært. En rigtig god skovturs-/ hyggehest. Det var en super nem hest i al omgang og godt trafiksikker. Men dengang sagde man ofte at enten var de skingrende sindssyge eller super velopdragne.

 

Ved dog ikke om jeg ville købe en igen :)

 

Vh Jannie

 


.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Travheste
Forfatter: 
Dato:  09-05-2016 15:19

er rigtig dejlige heste men de egner sig ikke til begyndere for der skal noget omskoling til før de er alm. Rideheste.

 

Travheste kan blive udemærket springheste og kan gå lettere dressur. Enkelte travhest når også højere op i dressuren.

 

Der er flere som rider jagter på travheste og de er alletiders skovturheste.

 

Inden for distanceridningen bruges der en del travere. Også helt op i de lange klasser. Så sent som sidste år var nr. 2 til DM en traver.

 

Jeg rider selv distance på en traver og nyder hver eneste træningstur og stævne jeg rider på dem. De har et super temperament.

Måtte desværre aflive min tidligere traver i vinters. Han er meget savnet. Var meget i tvivl om jeg skulle have en ny traver eller en Araber men traveren vandt.

Min nye traver gik sidste løb få dage før jeg fik ham. Han vandt sit første distancestævne med mig for en måned siden hvor vi startede 46 km. Vi red i stormvejr og regnvejr, forbi løbende køer, flyvende plastik, igennem kæmpe søer og mudderhuller og han gik som en drøm. Ingen problemer overhovedet. Da han blev overhalet nede på stranden af en hest i galop tog jeg ham ned i skridt og han skridtede afsted for lange tøjler.

 

Vi har ikke redet så meget dressur endnu fordi han har skridttrænet mest i bakker men ligesom den gamle traver kunne, så skal han da også have sin grudsdressur på plads. Han har en god galop men mangler lige at lære at lave galopanspring. Men det skal nok komme.

Når galoppen kommer på plads skal han også gå lidt trec.

 


Ridebaner:www.egeland.dk


vores private hjemmeside: www.team-egeland.dk

6
0
Svar på denne tråd
 
 Skør fuldblod
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 03:58

Jeg hjælper men en DUM fuldblod.da jeg starter med den fandt jeg ud af det er lykkes den og bide,mase O.S.V ejeren til og blive bange for ham siden den var 2 år har den styret alt.nu vil de have rytter på den ja men vil ikke stille ham hvor der er ridehus skal gør det på en fold hvor den løber med mig i snogeren har været på skadestuen 2 gange på 3 uger ja jeg mener den er for farlig uden ridehus. Jeg har arbejde mange år med heste fra jeg var 15 til jeg 21 fuldtid bådet fuldblodshestes og DV heste ox'er. Hjælp mig hvad fanden skal jeg sige så de vil høre de har kaste mange penge i den hvor de ikke er kommet på ham. De er vis nok tag ved røven et par gange hvor den ikke er blevet arbejde med den jeg har haft den i hænder nu i 3 uger der er tid til der skal arbejdes med ham nu har funde sted og nu vil de det skal være på folden hilsen Linda falk

0
1
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 06:12
Livet er for kort og dyrebart til at komme til skade pga. andres utidige heste.

Sig til dem at du synes, at det er for risikabelt at omgås deres hest, og at du derfor springer fra igen.

Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

3
0
Svar på denne tråd
 
 ex galoppere er gode heste:)
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 10:55

Jeg er altså slet slet ikke enig i at tidligere galopheste er slidt og ikke kan holde til ridebrug. Jeg har selv ejet tre og alle tre har levet op til mine forventninger. MEN man skal vide hvad man har med at gøre. Der er lige så mange uholdbare rideheste derude. Man skla som ved andre handler se sig for og få hesten undersøgt. Min første ex racer købte jeg fra banen og havde selv redet den fra den var to år. dejlig hest, men han fik spat i begge haser og det ville ikke gå i ro, selvom vi prøvede meget så derfor er han her ikke mere. Det sker også for rideheste. Jeg overtog en 8 års galophest som have løbet over 300 løb i englang og dk. Han var en ener meget speciel men gik som jagthest og militaryhest, og nej ikke til han ikke kunne mere som der bliver skrevet. Han sprang helt vildt godt med meget kapacitet. Han fik lymphangitis og vi behandlede længe men så tilstødte der kolik / diarre som vi ikke kunne behandle. Han savner jeg rigtig meget. Ham jeg har nu er købt fra Sverige og ham fik jeg da han var tre, med nogle voksepauser mm. Er han udover at være en god kammerat, børnehest og min psykoterapeut, også uddannet til LA4 dressur lb spring og CNC 90 military og jagt. det som kendetegner ex galopheste er at de er enormt nemme at arbjede med og gerne vil arbejde.

 

Jeg kommer ikke til at eje noget som helst andet :)

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Her er det hestens 5 jagt Friheden i Hørsholm, man springer over en stamme med blomster, ned i en søg, her tabte jeg simpelthen tøjlerne... Det er så aldrig sket før, men Winnietou galoperede igennem som om igenting var sket og tog den sidste stamme ud af vandet, her fandt jeg så tøjlen igen. Men det er derfor at jeg sidder lidt mærkeligt. Det er da en guttermand.

 

Billede

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Min første traver
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 20:20

Efter 45 år med rideheste har jeg netop købt min første traver.

Hendes primære opgave er at være selskabshest for min oldenborger, som jeg rider. Traveren er ikke tilredet, og jeg har ikke planer om at hun skal rides; men hun skal lære at blive longeret, så jeg kan sørge for at hun får lidt motion og forbåbentlig kan klare at gå på græsfold uden at få stofskifteproblemer.

Jeg var på forhånd lidt i tvivl om, hvorvidt jeg kunne glæde mig over at se på en travers bevægelser, når jeg skulle motionere hende, men hun traver faktisk ganske nydeligt (også for mig, der ser med 'ridehesteøjne'), når hun slapper af, og er inponerende, når hun strækker ud i traven på folden. Traven kan dog blive lidt 'tølt-agtig' i overgangene mellem skridt og trav. Galoppen er nærmest lidt pony-agtig, men takten er vist ok.

Hende er jeg allerede blevet meget glad for.


Kh NinaSt

Min youtube-kanal

3
0
Svar på denne tråd
 
 Travere og galoppere
Forfatter: 
Dato:  20-05-2016 14:15

Jeg har en smule kendskab til x-travere og noget mere til x-galoppere.

 

Da jeg var 13 år red jeg en stor traver på 175 cm, AnyDay. Godmodig, selvstændig og større hyggetrold skulle man lede længe efter. Om hun havde gået løb, kan jeg så desværre ikke huske, men hun var faktisk ganske fin at ride på. Hun havde lidt problemer med galoppen, men i skoven på lige strækninger var der ingen problemer. :) Hun sprang også udemærket og var generelt en god allround hest. Dressuren gjorde vi ikke så meget i andet end det grundlæggende.

 

Jeg er nu den heldige ejer af et styks rødhåret fuldblods-tossehovede, Maphard, som er x-galopper. :P Aldrig har jeg mødt en mere hengiven og kærlig hest, men jeg har heller aldrig mødt en hest, som har krævet så meget af mig som person og som rytter. Jeg har redet alverdens heste, primært dem med sært sind, som andre ikke har været interesserede i, eller som de har opgivet.

Jeg troede at jeg var nogenlunde forberedt på opgaven, men nej. Jeg har godt nok fået mig nogle overraskelser gennem årene. ;) Han er helt igennem elskelig og en éner, men han er meget krævende - på den gode måde, men det er hårdt at være ejer/rytter til en sådan hest. Han sultestrejker hvis noget ikke lige passer ham, han har et spøjst temperament, utrolig energi og så slukker han simpelthen hjernen nogen gange. Jeg må som regel altid tænke ud af boksen og det er meget sjældent jeg kan håndtere ham, som jeg ville håndtere en hver anden hest. Han skal have alt på SIN måde, ellers koger hjernen over.

Han er arbejdsom og vil rigtig gerne vise hvad han kan, men samtidig skal der de mindste ting til for at han går ud af sit gode skind og kan være svær at få til at slappe af igen. Der er ikke noget ondt skabt i ham, men man er nødt til at vide hvad man har med at gøre, hvis man skal kunne omgåes ham uden selv at blive stresset. Han er også en hest, der med det samme læser mit humør og min fysik. Har jeg en dårlig dag eller er stresset, så går det lige i ham og der er man som rytter nødt til at vælge sine "kampe" med omhu.

Min shetlænder fik uheldigvis sparket mig i et glædesbuk i tirsdags og hele onsdagen humpede jeg lidt besværet rundt. Jeg skulle lukke Maphard på græs, og det plejer at foregå i et rimelig godt tempo, men lige den dag tilpassede han sit tempo til mig.

Han er meget opmærksom på sine omgivelser og bare en af bænkene ved ridebanen er flyttet to cm, så ser han det med samme, og så skal der bruges tid på at vænne sig til det. :P

 

Men selvom han er så meget anderledes og meget vågen af natur, så elsker jeg ham af hele mit hjerte og jeg kunne ikke forestille mig at have en anden hest end ham. Jeg har et helt unikt bånd med ham, som jeg kun har/har haft med ganske få andre heste. Vi har nu været makkere i snart 9 år, og han lærer mig nye ting HVER dag. Det er en fed rejse vi har været, selvom den har kostet blod, sved tårer og næsten mit liv, og jeg ville for intet i verden bytte.

 

 

Jeg kommer nok aldrig til at købe en traver, men om jeg kunne finde på at købe en fuldblod igen - det må tiden vise. :)


Sagde Josephine

Med sine to soulmates og guldklumper M & N <3

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider