Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 hvad skal jeg gøre?
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 09:59
Hej, jeg håber nogen af jer kan hjælpe med en situation jeg har selv sat mig i.
Det lyder sådan her:
Jeg har en hest, som jeg købte for et år siden ca. Jeg startede tilridningen og er nogenlunde nået langt idag, dog ikke langt nok. Vores kemi er ikke så stærk mere. Jeg vil gerne yde meget mere på banen i enten dressur eller spring eller noget tredje. Fortil min hest, er doven og gider ikke tingene, hun er ikke så energisk som jeg. Jeg skal kæmpe med hende og det er virkelig trættende, som gør jeg mister lysten til ridning. Da jeg ønsker gang i den i min ridning, hvor min hest er mere afslappet og doven. Så det hele bliver mere en anstrengelse end hygge ridning, samtidig med lidt arbejde. Så jeg står i situationen om jeg skal sælge min hest, finde hende en halv/hel part eller skal hun blive selskabs hest? Det er en svær situation for mig, da det er min første hest, så mine følelser overdøver mig og jeg ved ikke hvad skal gøre, så jeg håber i vil hjælpe mig. :) vh linnea toftegaard.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Første hest
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 11:00

 

Umiddelbart tænker jeg om der kan være en sammenhæng med det foder din hest får?

Det er før set at heste kan skifte fra at være 'friske' til at være dovne eller omvendt når de skifter ejer, hjem og fodring.

Men meget kan spille ind også alder, opstaldning, flok, (race), sygdom osv. osv.

En hest som er smådoven lyder ellers som en god hest for der er jo ryttere som passer til dem også. :) Jeg ville da ønske at min var afslappet og doven, for den er lige modsat.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

2 Welsh heste sælges.

Den ene er 2 år og den anden er 6 år.

 

Landbrug nord/øst-jylland, sælges.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 11:57

Nu ved jeg ikke, hvor rutineret du er, eller hvor meget arbejde, du ønsker at ligge i hesten.. MEN jeg er nu af den overbevisning, at langt de fleste heste kan lære rigtig meget, og at man kan forme dem meget, alt efter, hvordan man vil have dem.

 

En tung, dvask hest, vil jeg forsøge at få let, få vækket og få lært at bære sig selv. Nogle ting spiller selvfølgelig ind, sadel, foder osv. osv.

Selvfølgelig har nogle typer hest også lettere ved at være "lette" og er bare mere aktive i ridning, men tror nu man kan nå langt, hvis man arbejde hen imod det.

 

Efter min mening, er det lettest at ride en hest, der går energisk frem. Så det må være udgangspunktet... få den til at søge frem. Få noget undervisning og hjælp :)

 

Hvis ikke, du vil "arbejds-vejen", så må du se på alternativer :) Jeg er selv af den overbevisning, at man kan, hvad man vil, og at man må gøre, hvad man kan, med det man nu engang har... Og det er det princip, jeg køber heste efter :) MEN det er meget køb-og-sælg-mentalitet mht. heste, og nogle piger får også mere glæde af en ny hest, frem for "den gamle", der ikke passer til dem :) Så begge ting er bestemt en mulighed, så det er bare med at gøre op med sig selv, hvilken vej, man vil gå :)

 

Alt held og lykke :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jjjjjjjjj
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 12:04

Find en underviser som kan hjælpe dig?

 

Gennemgå foder, fuldtid og trives, samt sadel og hesten generelt, inkl tænder.

 

Virker det ikke efter du har givet det en chance så sælg og find en du passer bedre med.

 

Heste kan trænes rigtig meget :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Umiddelbart...
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 12:36

....lyder det som om I ikke er det rette match. Så det ligger da lige til højrebenet at sælge og finde noget mere velegnet. Heldigvis er der mange der sætter pris på netop sådan en hest som din, så det burde ikke være svært.

 

Lad os nu forestille os at det ikke var en hest, men derimod en kæreste/livsledsager. Hvis man ser sådan på det, er de råd der kommer i svarene næppe nogle som mange kan bruge til noget, for hvor mange vil helt ærligt investere så meget (tid, penge, arbejde, kompromisser) i noget, man ikke rigtigt føler for (længere) og som næppe heller hjælper ??? Livet er da for kort til den forkerte, og det gælder altså også med heste!

 

Og så har jeg stadig, efter 35 år med heste, til gode at se en hest, der bliver doven af en utilpasset sadel og lidt tandspidser .


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 13:01

Jeg er en af dem, der investerede en masse tid - penge - arbejde og kompromisser i min gamle hest.

 

Jeg købte ham, fordi han ikke var selvgående, og det gjorde mig rolig (jeg er en lidt nervøs rytter). Havde faktisk valget mellem ham og hans halvbror ude på salgsstedet, jeg prøvede dem begge to, og halvbroderen var selvgående og kanonlækker - men ak, jeg lod nerverne tale og tog det sikre valg. Og hvor jeg dog endte med at dødkede mig på en hest der absolut ikke gad rende rundt på en bane og hvor al undervisning handlede om at ride den frem.

Jeg tænker tit på, hvordan det var gået, hvis jeg havde købt halvbroderen. Jeg har taget billeder fra min prøvetur på begge heste, og må med fortrydelse indrømme, at slutresultatet med ham jeg købte - efter 1 års træning og masser af undervisning - på ingen måde nærmer sig niveauet/samarbejdspotentialet på billederne af halvbroderen fra første gang jeg red den (de var begge kun lige tilredet)...

 

Det med konstant at slås med en hest der ikke vil gå frem når man gerne vil ride dressur kan være dræbende for ridelysten. Personligt fortryder jeg at have lagt så meget energi, tid og penge i noget, som jeg længe før skulle have indset var et forkert match.

 

Man kan selvfølgelig ikke forvente, at alt bare er rosenrødt når man har hest, men de fleste holder hest for den fornøjelse det giver at være på ryggen af dem, så det oplevelse skal altså være i orden :-) Jeg har haft hest to gange, hvor den første var skøn og jeg nød hvert sekund sammen med hende. Med den anden var der altid noget, der "skurrede" i vores forhold, og vi gled mere og mere galt af hinanden - tror først det gik op for mig, hvor dårligt et match vi havde været, da jeg solgte ham og bagefter egentlig mest bare var lettet!

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du skriver
Forfatter: 
Dato:  10-04-2016 17:35

at det er din første hest, og at du selv har tilredet den.

 

Når jeg hører om meget dovne ungheste, så tænker jeg altid: Er kommandoerne ordentligt indlært? Hvis hesten ikke reagerer prompte på drivende hjælpere, så er det muligvis, fordi den faktisk ikke forstår, hvad du vil. Man kan sidde og klemme nok så meget med schenklerne, hvis dyret ikke ved, hvad man mener. Noget af det værste man kan gøre i starten af en hests karriere som ridehest er at gøre den døv for hjælperne - det kan tage lang tid at aflære den slags igen.

 

Få en unghestekyndig person til at se dig ride, så hun kan fortælle dig, om det tekniske er i orden.

 

Derudover tænker jeg - foder? kedsomhed for hesten? "flooding" af hesten (for store/komplicerede opgaver, for meget træning, indtil den simpelthen lukker ned og bare lunter uden at lægge mærke til omgivelserne, fordi den ikke magter det i hovedet)?

 

Det kan selvfølgelig også være, at I bare ikke passer sammen - sådan en hest har jeg også haft, og hun gør sin nye ejer MEGET gladere, end hun nogensinde gjorde mig

 

Lykke til!


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider