jeg laver selv hø, så har ikke helt samme problem..
Men skulle jeg ud og købe har jeg ikke helt samme kriterier som DJensen.. jo hø SKAL være tørt, velduftende og UDEN støvsky hvis du rører det.
Jeg vil hellere have hø fra en engmark frem for en nysået rajgræsmark..
At en eng ikke er sprøjtet betyder ikke der er brandbægere i.. en usprøjtet eng kan godt være velpasset.. det værste er som regel skræpper, de er trælse men hestene spiser dem bare ikke.. Jeg vil gerne have brændenælder og tidsler i mit hø, det er sundt til hestene men pokkers træls at røre ved uden handsker..
med skræpper og tidsler i høet kræves det at det tører mindst en dag ekstra.. har bonde ikke den viden ødelægges høet..
Så hvis jeg skal købe hø, vil jeg køre ud og hente.. Hvis jeg sælger en balle hø jeg har til overs, så beder jeg køber TJEKKE Høet inden de tager det med..
Når høet er lavet og pakket, har jeg lært at med en jernstang kan høet tjekkes inde i ballen om den er ok.. den må nemlig ikke udvikle varme..
Jeg kan bedre lide at fodre med hø frem for wrap, idet pletter i wrap først opdages når der er åbnet og man ikke kan se hvor mange baller der er dårlige.. hø kan tjekkes når det er kommet ind og opbevares det ordentligt, det vil sige tørt med LUFT omkring og under, så kan det godt holde sig..