Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Mat genier?
Forfatter: 
Dato:  08-02-2016 19:22

Er kommet med i en pendlerordning hvilket er rigtig fint, men nu har jeg desværre lovet at lave et regnskab over vores kørsel og det viser sig at være en udfordring.

 

Vi er 4 personer, som skiftes til at køre. Vi samles op samme sted så antal km er altid det samme, men det er forskelligt hvor mange der skal med hver uge. Så den ene dag er der måske kun 2 i bilen og den næste er der 4.

 

Hvordan pokker får man styr på sådan et regnskab, så det er fair for alle.


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

0
0
Svar på denne tråd
 
 ikke noget
Forfatter: 
Dato:  08-02-2016 19:58

Jeg er ikke noget tal-geni, men...

 

Først tager man udgifterne.

Så tæller man antal "person-kørsler" sammen. (fx for en uge: 4, 4, 2, 2, 4. Ialt 16. )

Dividerer udgifter med "personkørsler"

Så ved man hvad én personkørsel koster. Den pris skal ganges med det antal køredage man hver især har forbrugt. Hvis du er kørt med alle dage, skal du betale 5/16 af udgifterne. Dem der er kørt med 3 dage, betaler 3/16.

 

Giver det mening?

 


Mvh Tina

 

"Undervurder aldrig styrken af dumme mennesker i flok"

 

"When a lovedone becomes a memory,

memory becomes a treasure."

 

http://www.freec.dk/hermelinhaven

1
0
Svar på denne tråd
 
 helt helt enkelt
Forfatter: 
Dato:  09-02-2016 09:18

Jeg synes at i skulle blive enige i hvad én tur koster pr. pr. gang ialt.

Lad os sige at turen koster 100 kr. ialt for ejer af bil.

 

Så koster det 50 kr. pr. snude, hvis i kører 2 sammen, 25 kr. pr. snude hvis i er 4 i bilen.

 

Afregn hver gang med mobilepay og så er det nemt for alle at have med at gøre.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kommer an på jeres velfærdsmodel..
Forfatter: 
Dato:  09-02-2016 10:37

Jeg har en baggrund som ingeniør og synes normalt, at jeg har ok fat i det der matematik, men umiddelbart vil mine evner ikke kunne hjælpe dig med at løse dit problem Især ordet fair regnskab får mine alarmklokker til at ringe, da det nok snarere er en sociolog, antropolog eller måske en kandidat i statskundskab du skal have fat i fremfor en, der kan matematik? Det er i hvert fald en meget uhåndgribelig problematik, der kræver en stor indgående analyse og måske endda en demokratisk beslutning om hvilken moralsk (bil)kultur I ønsker jer På trods af at det er langt ude over mine faglige kompetencer, tillader jeg mig alligevel at foreslå et par valgmuligheder (måske nogle mere kyndige ænder kan supplere eller korrekse mig ved behov...).

 

Først og fremmest antager vi lige, at I har sammenlignet jeres lønsedler og er kommet frem til jeres procentvise indtægt ift. jeres samlede indtægt: A tjener 70%, B 15%, C 10% og D 5%.

 

Socialdemokraternes model:

I fordeler den samlede udgift på årsbasis efter jeres procentvise indtægt mellem jer allesammen uagtet om I gør brug af bilturen eller ej, således A betaler 70% af udgiften for turene, B 15%, C 10% og D 5%.

 

Socialistisk Folkeparti's model:

I gør ligesom Socialdemokraternes model. Dog med den ekstra tilføjelse, at der pålægges A en ekstraafgift på 10%, som I bruger til at købe snolder på turen.

 

Enhedslistens model:

Alles indkomst og biler indsamles i en samlet forening ejet ligeligt af jer alle. I bor nu i kollektiv sammen. Derudover går I ud og finder en hjemløs, en handikappet og et pindsvin og lukker ind i jeres forening. Denne forening betaler så for alle jeres bilture, samt uddeler de mest nødvendige fornødenheder til alle.

 

Radikales model:

I er vægelsindede og kan ikke komme frem til en god løsning på problemet, men I lever i nuet, så I kører bare og finder en løsning undervejs. På (motor)vejen møder I en flok flygtninge, som I ikke kan lade være med at hjælpe. Dem samler I op uagtet I endnu ikke har fundet ud af hvordan I fordeler udgifterne eller en finansieringsplan for de ekstra passagerer. (Jaja, I er allerede 4 i bilen, men man kan sagtens være 12 på bagsædet, en 4 stykker i bagagerummet og 7 på taget - det ved jeg selv, for jeg har kørt Dala Dala i Tanzania). Politiet stopper jer undervejs for menneskesmugling, så I 4 bliver anholdt og taget ind til stationen, mens flugtningene får lov at køre videre i jeres bil.

 

Alternativets model:

I bliver enige om at passe på miljøet og dropper bilerne. I stedet køber A en eldrevet Christiania cykel til jer hver, som I skal bruge istedet. Ja, også selvom I ikke bor i København og har mere end 100 km hver vej. Det er intentionerne og viljen, der tæller og det forstår jeres chef godt, når I også blever nødt til at bruge en hmm.. 4 timer af arbejdstiden på at cykle. Må vinden være med jer på cykelstierne!

 

Konservatives model:

I påskønner alle fortiden og bliver helt sentimentale. Derfor kommer I frem til at droppe bilen og omskole jeres heste til at trække hestevogn, så I istedet tager denne på arbejde. I dropper den løbende betaling til de fælles kørselsudgifter, men skal til gengæld hver betale 50% af gevinsten, når I sælger jeres heste. Dette skal så dække omkostningerne til foder og sko til jeres nye transportmiddel, uagtet at I sjældent sælger jeres heste og genvinsten ved salg ikke er nok til at dække jeres daglige udgifter.

 

Liberal Alliances model:

I går ind for den personlige frihed og at hver person har retten til at råde over sine egne midler. Derfor ender I ud med, at A kører på arbejde i sin bil alene, da A ikke vil finansere jer andres forbrug. B køber en scooter og kører på arbejde på denne. C og D har ikke råd til at komme frem, så de mister begge deres arbejde og bor nu i en papkasse.

 

Dansk Folkepartis model:

I smider A ud, der oprindeligt kommer fra Dubai og er troende muslim. Så kan det godt være, at A muligvis klarer sig godt på overfladen, men det kan jo ikke passe, så det må helt sikkert være ulovlige penge, sikkert sorte ( punch intended) eller sådan noget og det kan I ikke have i jeres bilfællesskab. Inden har I taget alle As smykker og værdier for mere end 10.000 kr og dette rækker længe til jeres bilture. Så I må tage den op igen, når der ikke er flere af andres penge.

 

Venstres model:

I ved faktisk ikke længere, hvad I vil og hvad jeres ideologi er. Samtidig føler I jer pressede af de andre bilkollektiver i jeres paracelhuskvarter, så I ender ud i en løsning, hvor I tager det bedste fra alle jeres venners forslag. I smider A ud og snupper As værdier, som I køber en ny og lækker bil med lavere afgift til jer hver for. Disse biler lader I stå hjemme i garagen og kører sammen på arbejde i jeres hestevogn med jeres omskolede DV'ere og islændere.


Mvh. Charlotte


"Smil til verden, og verden vil smile til dig"

[Ella Wheeler Wilcox]

9
0
Svar på denne tråd
 
 Mere seriøst..
Forfatter: 
Dato:  09-02-2016 10:49

Så ville jeg være træt af, at prisen svinger fra gang til gang, da det er lidt uoverskueligt og unødvendigt kompleks at beregne (som du selv har fundet ud af). Så hvis det er nogenlunde jævnt fordelt, at I alle både har kun 2 eller alle 4 med lige ofte, ville jeg som på GoMore sætte en fast pris for en tur, hvor I betaler f.eks. 30 kr for at komme med uanset om der skal 2 eller 4 med i bilen.

 

Alternativet er at dele prisen op pr. enkelt tur som Rosenholm foreslår eller over et gennemsnit, som Tina foreslår. Gennemsnitsberegningen kan let sættes op i et excel ark, så du bare har:

 

____M_T_O_T_F____Ialt

A___1_0_0_1_0____2

B___0_1_1_1_0____3

C___1_1_0_1_1____4

D___0_1_1_1_1____4

Sum_2_3_2_4_2____13

 

Så er det let at dele reel udgift med antal personkørsler og hvem, der har kørt med hvor mange dage.


Mvh. Charlotte


"Smil til verden, og verden vil smile til dig"

[Ella Wheeler Wilcox]

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  09-02-2016 19:22

Tak for input, både de seriøse og de mere underholdende.

 

Vi vil ikke bruge en fast pris pr tur, men jeg tror jeg har løst det på en rimelig måde, ved at dele op i to variabler (passager kontra chauffør) og så opsætte en tabel der "holder øje" med om man er chauffør 25% af de gange man kører med. Så burde det gå op, men vi får se


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

0
0
Svar på denne tråd
 
 Et forslag
Forfatter: 
Dato:  09-02-2016 21:03

Hvis I får 5 hjemmelavede kørebilletter hver til start, får den der kører, en billet fra hver passager. Selvfølgelig sørger I for, at de ture med flest passagerer fordeles rimelig. Så er der ingen penge indover.


Gå ud i verden min ven - jeg har sendt min engel i forvejen.

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider