Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Skal jeg bare stoppe?
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 09:08

hej. Jeg står i et problem, og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, for jeg elsker at ride, og være sammen med heste, men problemet er, at jeg er blevet træt af at ride på rideskole, som jeg har gjort i 4 år. Og jeg laver det samme igen og igen, til ridning, plus, at hvis hesten går lidt langsomt, eller ikke vil gøre det jeg beder den om, siger min ridelærer, at jeg bare skal sparke til den, eller give den et ordentligt los, med pisken, og hun siger at jeg skal skal ride med spore, og jeg har det slet ikke godt med det, og føler mig, som en ond dyremishandler. Jeg skal også ride med elastik opspænding, men jeg føler bare at hesteer tvunget til at Skal gå med hovedet nede, jeg syntes slet ikke at det er den rigtige måde, at få den til at gå til til bidet. Men jeg elsker at ride, og være sammen med heste så jeg ønsker ikke at stopper med at ride, men vil gerne stoppe med at ride på den rideskole, problemet er bare, at det er så svært at få part, på en privat hest, der hvor jeg bor (er fra Sydvestsjælland) og det er alt for dyrt at få sin egen hest. Hvad skal jeg gøre, skal jeg bare droppe, at gøre det jeg elsker?

0
0
Svar på denne tråd
 
 skift til anden rideskole
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 09:11

mit råd er skift til anden rideskole - der er da en del på sydvestsjælland.

 

 

Karina

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kender ikke så mange
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 09:16

Kender ellers kun vemmelev rideskole, som jeg ikke er interesseret i, da jeg heller ikke har hørt for godt om den,

0
0
Svar på denne tråd
 
 i det område..
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 10:36

nu ved jeg ikek hvor du rider idag- men i det område er der vennemlev rideklub, møllebakken rideklub, slagelse rideklub, hashøj rideklub osv.

 

Tjek evt hjemmesiden http://d4-drf.dk/d4 under fanen D4 der står alle klubber nævnt

 

Karina

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 10:47

Hej Bianca.

 

Jeg forstår godt, at du ikke har lyst til at være på sådan en rideskole.

Jeg har selv prøvet det engang. Jeg flyttede fra den ø, hvor jeg var opvokset og havde part på flere heste ganske gratis og til det store Jylland, hvor jeg ikke kendte en sjæl. Jeg startede efter nogle måneder på en rideskole og det var næsten udelukkende forbundet med frustration. Jeg glemmer aldrig, da ridelæreren skulle klippe en lille pony, som var bange for trimmeren. Hun begyndte bare at slå den, selvom flere elever kiggede på - hende, som skulle være deres forbillede!

Selv efter ridelæreren blev skiftet ud, hjalp det ikke. Der var stadig heste, der havde så ondt i skroget, at man ikke kunne sidde nedsidning på dem. Heste, der hadede alle, så det var med livet som indsats at gå ind i deres spiltov...

Jeg fik endda part på en af rideskolehestene, en ung en, som lige var ankommet og skulle læres op... men jeg kunne ikke holde ud at se, som hun lige så langsomt fik ondt og blev "knækket"... Samtidig var det så dyrt og jeg var kun på hjemmeboende SU.


Jeg var i samme dilemma som dig; skulle jeg stoppe? Ridningen bragt mig ingen glæde og jeg havde ikke råd til part.

 

Jeg har ofte siden siddet i samme dilemma, fordi jeg er en fattigrøv, der ikke kan betale for min ridning. Alligevel er det dog lykkedes mig at ride næsten uafbrudt siden jeg var 14.

 

Det gælder om ikke at være kræsen. Jeg har redet nærmest alt. Når du ikke kan betale, så får du ofte lov til at ride de heste, der ikke er nogen andre, der vil ride. Det kan være avlshopper, der ikke er blevet brugt i 15 år, det kan være små ponyer, som deres ejere (børn) er blevet bange for eller det kan være en mand, der har lidt for mange heste til at han kan overskue det og du får lov til at ride gratis...
Der er mange muligheder og alle hestene er jo skønne!


Enten kan du oprette en annone herinde, hvor du gør det klart, at du ikke kan betale, men derimod gerne hjælper med fodring, udmugning og ind- og udlukning eller med at tage dig lidt af staldens andre heste (f.eks. ungheste eller shetlændere) for at få lov til at ride.
Ellers kan du køre ud i nærområdet og kigge efter heste. Sådan kom jeg faktisk til at ride for en avler. Jeg var dybt forelsket i hans fjordheste og satte derfor en seddel på hegnet. Jeg var 18 år og havde ikke lyst til at ride på den førnævnte rideskole. De næste to år red jeg for ham, tilred og trænede ungheste, tog til skuer og det hele - uden at betale en klink!

 

Hvis du er villig til at hjælpe, kan du måske finde en gratis hest at ride på - om ikke andet så bare en lille shetlænder, at hygge dig med! Det måtte jeg nøjes med i en lang periode, men han er til dato en af de heste, jeg har holdt mest af!

Jeg flyttede til Sydsjælland sidste år, hvor jeg heller ikke kendte nogen. Men efter jeg lavede en annonce herinde, hvor jeg skrev, at jeg ikke kunne betale, fandt jeg alligevel noget. Jeg rider jeg stadig gratis - det betyder desværre, at den hest, jeg begyndte at træne i januar, efter hun havde stået stille i et godt stykke tid, nu er blevet rigtigt rideklar og derfor bliver solgt i den her uge. :( Men fordi det er på et stutteri, så er der andre heste, jeg nu kan gå i gang med, hvis jeg har lyst. Når jeg lige er kommet mig over, at min dejlige ridehest er væk, så går jeg formentlig i gang med en 8-årig avlshoppe, der stort set aldrig har lavet noget og som var meget syg som unghest. En bestemt madame, med egne meninger - men formentlig kan man godt få en lækker skovturshest ud af hende!

Jeg vil derfor sige; gratis part kan lade sig gøre! Der er meget arbejde i det, fordi du nogle gange skal hjælpe i stalden eller med de andre heste, hesten, du skal ride, er ofte et "vilddyr" og du skal altid være forberedt på, at ejeren enten selv vil ride, når dyret er tæmmet eller sælger det. Men det er lige meget - staldarbejde er jo en del af det at have med heste og gøre og man lærer så meget af at tæmme de vilddyr - og har man fornuften med i det, bliver det sjældent særlig farligt. Jeg taler af erfaring, da jeg har redet gratis i 3 forskellige landsdele, siden jeg var 14 år - jeg er 29 nu. Man får en erfaring af at ride sådan nogle heste, som ikke kan købes for penge!
I ny og næ kan du også være heldig at finde en lækker ridehest, der bare skal genoptrænes. Det kan man så få lov til at gøre gratis, men når den er klar igen, skal der betales.

 

Så bare ud og søg dig en gratis part - kom sedler i postkasser, sæt sedler op i supermarkeder og søg herinde. Så skal du nok finde et ridedyr! Det kan tage sin tid, men det er det værd! :)

Held og lykke!

Heidi :)

8
0
Svar på denne tråd
 
 Mange tak
Forfatter: 
Dato:  11-08-2015 10:58

mange tak for svar, det er nu mere, det at have sin egen hest der var for dyrt, jeg kunne godt have råd til at have en part der koster lidt penge, men problemet er at det er så svært at finde en, der hvor jeg bor

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-08-2015 10:39

Hej igen.

 

Har du prøvet at oprette en annonce herinde?
Sådan fandt jeg min part.

 

Der er desværre en del hesteejere, der rynker på næsen af piger, der kun har redet på rideskole. Bare sørg for at understreg i din annonce, at du er arbejdsvillig og ude efter at lære en masse.

 

Ellers prøv, som jeg også nævnte, at køre rundt og kigge i dit nærområde og læg evt. sedler i postkasser eller lignende.

 

Mange gange kommer folk først i tanke om, at de mangler en part, når de ser din annonce! :)

Heidi

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for hjælpen
Forfatter: 
Dato:  13-08-2015 18:19

Mange tak for hjælpen, skal faktisk ud og prøve en pony imorgen, og glæder mig

2
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  13-08-2015 23:05

Hej,

 

det lyder da godt! Held og lykke! :)

Heidi

1
0
Svar på denne tråd
 
 😊
Forfatter: 
Dato:  26-08-2015 16:48

hvad nu hvis du bruger de penge som du bruger på rideskole som part

 

( synes helt klart ik at du skal stoppe hvis du elsker heste så elsker du heste og så har du lov til at være sammen med dem )

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  29-08-2015 18:03

En god idé er altid aktivt at opsøge at få part.. Det er nemlig sjældent folk decideret leder / kigger part-annoncer, men får de derimod tilbudet smidt i hovedet, tænker mange, at de jo egentligt godt kunne bruge lidt hjælp :)

 

 

Held og lykke, og tag du bare at droppe den rideskole. Det lærer man intet af, så snart du har lært at sidde på hesten :) Og elevhest er desværre sjældent en rar ting at være.. Nogle steder dog heldigvis bedre end andre :)

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-08-2015 16:26

Det er godt nok ægerligt at du ikke bor i nærheden af mig.... Jeg kunne godt bruge noget hjælp og har en fin 1 pony stående


Hilsen Marlene

Med en lille prisesse :-)

Mathilde født d.25/8-2009


Wrap af god kvalitet, sælges på fyn

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider