Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Det værste ved at være hesteejer
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 17:29

Det hele startet en morgen, da min dejlige hyps og totale øjesten, skulle læsses i trailer og med mig ud på eventur

 

Der var en chauffør/ hjælper med da jeg ikke selv har trailer kørekort. Og min kære hjælper har de sidste 30 år selv haft hest eller omgåes dem jævnligt og kender da også min basse okay godt. Men men det endte desværre med at jeg opgav at få min basse læsset... ikke fordi han på nogen måde er dum eller ufornuftig. Men simplehed fordi jeg var nød til at kaste håndklædet i ringen, med hensyn til min hjælper

Min hest, ja, ham er der mange der syntes er følsom, sådan rent sindsmæssigt. Han tåler ikke at der forgår for meget tumlehej med flere der prøver at kommuniker med ham og tyder ens kropssprog hurtigere end man selv nå at opfatte at det har ændret sig. Jeg ser ham så bare, som en hest der er vant til at der bliver lyttet

Jeg går meget op i adfærsmæssig indlæring, da det er det jeg føler gavner mig og min hests partnerskab bedst. Men da jeg stod der i traileren og Basse lige tog sig en tænker på rampen, da det var en ny trailer, der skulle ses og lugtes an. Der begynde det scenarie, jeg personligt synes er det værste ved at være hesteejer Min hjælper syntes det gik for langsomt. Jeg skulle bare tage ved ham og give et ordentlig ryk i snoren, så han kunne komme frem. Hun kunne da også lige give et klap bag i, fordi det plejer at virke med gamle Lotte, smide snore bag op, fordi det plejer at virke med Lotte... alle de her, helt igennem velmente forslag kom i en strid strøm og nej tak, ellers tak blev ikke accepteret. Så det blev en debat Det endte med en hest der ikke forstod med hvem og om hvad jeg kommunikeret og en hjælper der synes jeg var en horsemanships hippi af værste skuffe (Jeg er bare en almindelig dødelig dressur hobbyrytter på LA lav niveau ).

Men hele det her scenarie opsummeret bare hvad jeg altid har fundet "trælst" ved at tage ned på ridecenteret. De velmende råd omkring træning der indholder: Det plejer/ Jeg plejer. Alle os hesteejer derude, vi gør jo til en hver tid vores bedste for vores heste. Og nej vi gør ikke det samme. Men det er hovedsagligt fordi, vi ikke har den samme hest

Så alle jer der læser med derude, kan vi ikke gøre hinanden en kæmpe tjeneste ude i staldene, og huske hinanden på at heste er forskellige og at der ikke er en "one size fits all" løsning på, hverken trailerlæsning, tilridning, indlæring af versader og hvad der ellers er af udfordringer i dagligdagen som hesteejer/rytter, så slipper vi også for at går og blive små muggene på hinanden

 

PS. Mig og mig kære hjælper er stadig gode venner, på trods af at banen lige skulle kridtes op i bilen, hjem fra stalden

7
1
Svar på denne tråd
 
 hmmm....
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 17:58

UHA hvor jeg kan nikke genkendende til det. Det er faktisk én af grundene til, at jeg ikke brød mig om, at have mine heste opstaldet.

 

Jeg er også meget hippie. Min far og mine søster, også hesteejere gennem mange år, er af "hesten-skal-vide-det-er-mig-der- bestemmer"-typen, og det er jeg IKKE. Hesten skal skisme selv have lov, at bestemme.

 

Kan udmærket godt sætte mig ind i din frustration. Jeg har stadig heftige debatter med især min far (som jeg ser mest, og som er medejer af hestene, trods det er mig, der står for *al* pasning). Det er ikke kun ang. adfærd, men også management.

"De skal blive fede, for de skal have noget at tære på til vinter".
(Jamen, overvægt er ikke sundt, den ene har halvstor nakkekam, og de ender med at blive forfangne!)
"Heste er skabt til at æde græs!"
(Jamen ikke så meget!)
"EMS er noget, dyrlæger har fundet på for at tjene penge!"
(You gotta be f'ing kidding me!!!!!)
"Du er hysterisk!"
(Og du er uforsvarlig!!!)

Jeg kan ikke vente til jeg har råd til at købe mit eget sted, hvor jeg kan have dem, som det passer mig! (Men det varer nogle år...)

 

Somme tider er jeg vitterligt ved at give op.


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

1
0
Svar på denne tråd
 
 trailerlæsning
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 19:19

 

 

hvad havde du gjort hvis din lille musse skulle til et dyrehospital . hvis nu det var en grøn trailer. hvis nu musse skulde skide . undskyld mig . lær nu de k...... at gå i trailer det er ikke hesten eller hjælpers skyld MEN EJER alt andet er synd for musse og så er det da meget lækkert at ens hest ved hvor ejer er. det er kun et spørgsmål om træning og tillid og i får ingen problemer med nattesøvnen mvh


nadja

5
4
Svar på denne tråd
 
 Hold da op et flip o.O
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 19:45
Nadja du antager godt nok en del ting her. Og får det desværre ytret i en knap så pæn tone. Jeg har heller aldrig ytret at det var åh så syndt for min hest, fordi min hjælper var så ond, så ond. Tværtimod understreger jeg, at jeg ved hendes forslag var velmenende :) Min hest kan også godt gå i trailer... Det har den faktisk gjort mange gange:) Og som jeg også skriver, så opgav jeg... Fordi der gik debat og diskussion i den:) I det her tilfælde var det, så en udlejnings trailer han ikke havde set før. Og i sådan et tilfælde ser jeg ikke noget problem i han får lov at se det an... Men sådan er vi jo så forskellige. Og det er jo lige netop det mit indlæg handler om;) Dit indlæg bekræfter mig kun i at det her med at accepter, ikke bare hinanden, men også hinandens hestes forskellighed og derved også forstå at vi ikke alle kan løse det samme problem, på den samme måde er en debat der bør tages:)
4
2
Svar på denne tråd
 
 trailerlæsning
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 21:29

jeg syntes også det er synd at din hest skal læsses i en trailer den ikke har set før. så næste gang du skal melde til stævne så gå lige ud og spørg musse om hun gider. held og lykke. her i huset er trailerlæsning basal kunnen. om det er kl 10 -eller 24 eller traileren ellers er grøn eller gul. kan den ikke det, er den ikke klar til at komme i byen.


nadja

10
8
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 21:45
Nadja kan ikke se hvorfor du skal blive ved med at være så nedladende i dit sprog og forstår ikke hvordan du stadig læser ud af indlægget at jeg synes det er for min hest og da slet ikke hvordan stævne er kommet ind i billedet. Men bliv bare ved, jeg har brede skuldre og dine indlæg udbygger jo forsat bare min påstand om har vi har behov for en debat om det mit indlæg rent faktisk handler om, at vi alle er forskellig og har forskellige typer heste og derfor ikke altid kan løse det samme problem på samme måde :)
5
2
Svar på denne tråd
 
 Enig med Bissen
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 21:46

Som jeg læser Bissens indlæg, så er der 2 ting gået galt.

 

Ejer og hjælper havde ikke på forhånd en klar aftale om hvem af de 2, der skulle bestemme. Så ville hjælperen (måske) vente med gode råd indtil ejeren spurgte efter dem.

 

Og - i forlængelse af dette - så kunne ejeren lade hesten kigge i måske 3-4 minutter og på den måde undgå stress.

 

Nå, godt at I stadig kan snakke sammen, måske har I begge lært noget.

 

Nadja - jeg synes dine indlæg, navnlig det sidste, er ret nedladende. Men det er da godt at du har velopdragne heste, der ALTID!!!!???? bare opfører sig perfekt ...


Mvh. Sanne

 

Nu med hest, der går villigt ind i traileren :)

9
1
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 22:12
Hey Sanna, vi begge lært meget. Jeg lært at det er super vigtig på forhånd at forklar hvad jeg vil og hvordan, netop for at undgå en længere diskussion. Og hun lært at jeg ikke bare gøre tingene anderledes med min hest, for at være "smart i en fart" men fordi min erfaring med ham, siger det virker bedst, når jeg gør tingene på den måde :) Også lært vi begge at vi fremover nok kunne lære en del mere ved at spørger folk hvorfor de gøre tingene anderledes med deres heste, end vi gøre med vores. I stedet for at dømme og antage de ikke har føling med situation :)
By the way, Jeg er frikadellen og ikke bissen;)
3
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-08-2015 22:17
Arg.. Sorry havde ikke set at Bissen have skrevet det første svar på indlægget:o Ja det er øjnene man bliver blind på først :-))
1
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  02-08-2015 13:20

Jeg blev også lidt en kende forvirret, dér ;D


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

0
1
Svar på denne tråd
 
 Forskelligheder
Forfatter: 
Dato:  02-08-2015 19:55

Det er bare en svær situation den der.. for jeg ville utvivlsomt have handlet som din veninde. Min tidligere hest skulle have at vide hvor skabet skulle stå- med det samme! Hvis han fik lov til at stå og kigge en hel masse på traileren, ja så var læsningen prisgivet. Så var det helt sikkert, at han kunne finde en frygtelig masse farlige ting i traileren, og så begyndte cirkusset ellers. Så når han skulle læsses skulle han op med det samme, og tøvede han, så skulle han have et reb bag bagdelen- hurtigt! Og så gik han ellers stille og fredeligt op. Har været læsset et utal af gange, men kunne nogle gange få spøjse ideer.

 

Hvis min nuværende hest stopper op, ved jeg, at det er okay, og at han nok skal gå med mig uanset hvad. Men som du selv skriver er alle heste forskellige, nogle behøver et lille puf, andre skal have ro omkring sig. Så den vigtigste pointe i denne diskussion er vel at tale med hjælperen inden læsningen, så der ikke skal diskuteres en masse i en følsom situation.

3
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  13-08-2015 12:37

Kender det kun ALT for godt! Og jeg bryder mig heller ikke om alle de, desværre til tider, ret voldsomme metoder :( Heste er meget forskellige.. og det er vi ryttere også! Nogle tyer til andre metoder, end jeg i hvert fald selv ville gøre :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Andres indblanding...
Forfatter: 
Dato:  13-08-2015 15:09

... er ganske rigtigt træls.

Baloo har altid haft behov for lige at se traileren an - og det får han lov til. Jeg har dog engang været ude for at en staldkammerat - i bedste mening - troede at hun skulle vise mig hvor "nemt" det kunne gøres - så hun prøvede at skuppe ham op med en kost.

 

Og ja - han kom op.

Men det tog så til gengæld 1½ time da vi skulle hjem.

Og jeg er sikker på at han OGSÅ var kommet op uden kosten - og uden at det skulle give problemer senere.

Siden har jeg - når jeg har bedt om hjælp - sagt meget omhyggeligt om hvad hjælpen består i. Nemlig at folk bare venter - og så sætter bagbommen på når jeg beder om det.

Når jeg selv ser nogen kæmpe med læsning, spørger jeg om de vil have hjælp - og takker de ja, gør jeg det DE beder mig om - uden at blande mine egne "metoder" ind i det. Heste er jo forskellige, og den der ejer hesten, kender den nok bedst.

 

(med min er et reb om rumpen f.eks. IKKE en god ide - så har man en Baloo der stejler og kaster sig bagover = farlig situation. Så hellere være tålmodig - når jeg nu ved at det virker)


Jeg kan dog ikke se at andres indblanding er "det værste ved at være hesteejer" - der tænker jeg mere i beslutninger om aflivning, og fortvivlelsen når man står med en skadet eller syg hest.

Andres indblanding, kan man jo bare sige fra overfor.

Næste gang så prøv med "Tak for at du vil hjælpe, men vi gør det på MIN måde"


£isbeth & Baloo

Kender du Trec? Læs om det på:

TRECDANMARK.DK
Se en trec forhindringsbane fra sadlen

Kom og vær med!!

2
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  19-08-2015 11:48

Jeg har forståelse for at netop din hest har et "anderledes" sind,( alle er jo ikke ens, men problemer kan løses ) og har behov for at der er afsat flere minutter til læsning. jeg ved ikke om jeg syntes det er godt eller synd ! men det er dit valg. Et godt råd/forslag, hvis du ikke har brug for hjælp, hvorfor alliere du dig så med hjælper, jeg kridicere dig ikke. jeg prøver bare at forstå/regne ud hvad dine hjælperes opgave er, nu hvor du bedst selv kan håndtere læsningen ???.. Næste gang så husk at fortælle din "hjælper" hvad deres opgave indebære.

 

Jeg syntes at den måde vi har heste på i vore tider, så er det lige så vigtigt at føl/ungheste lære de basale ting som at stå bundet , have smed og gå i trailer. inden tilridningen. for det er de færeste heste der skal blive på sammen adresse hele livet, og hvis hesten imens den tilrides og får en "kultur chok" der, sammentid skal lære den basale ting at gå i trailer, så er chancen for at det går galt jo større.

 

De heste og ponyer vi har hos os, har jeg en klar forventning om at de går ind i traileren uden tøven, når de trækkes der hen ( ingen menesker med ind i traileren ) læsning må ikke tage over 5 sekunder ( 5 sekunder er alså lang tid, hvis du sidder og tæller 5 x 1 kasse øl.. ec ec ec ).

De tvinges ikke ind, men bliver bedt om at adlyde min komando, det virker fint, for hesten bliver frataget ansvaret for om de har lyst eller vil. og så undgår vi usikkerheden eller diskution..

( min trailer erfaring strækker sig over 25 år hvor de sidste 10 år har vi kørt 3 til 5 gange om ugen )

 

Pøj pøj med dit læsnings projekt, som nok trænger til en kærlig men velment hånd for at du kan få mere ro og glæde ved at skulle i byen med din hest....


:O)

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider