Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 At blive beslagsmed
Forfatter: 
Dato:  18-06-2015 20:55

Hej alle :)

Er der mon nogen der ved ca. hvor lang tid det tager at uddanne sig til beslagsmed?

 

Ikke at det er noget jeg skal nu, da jeg starter på gym efter sommerferien, og skal i en helt anden retning, men jeg er nysgerrig. Det er bare hvis jeg i en eller anden fjern fremtid kunne tænke mig at blive god til at sko en hest, og hvis jeg har overskuddet. Jeg tror også det er en spændende uddannelse.


Mvh liva...

0
0
Svar på denne tråd
 
 hephey
Forfatter: 
Dato:  18-06-2015 21:37

Her bør du kunne se svaret på dit spørgsmål

 

www.ug.dk/uddannelser/ erhvervsuddannelser/beslagsmed


Carina Overgaard... Militaryrytter

 

Change the voices, in your head
Make them like you, instead

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 uddannelsen
Forfatter: 
Dato:  19-06-2015 00:06

Det tager lige omkring 4 år i ny mesterlære. Det er et fantastisk spændende job og det jeg nyder er at man ser en hel masse forskellige heste og med meget forskellige behov -lige fra shetlandsponyen der skal beskæres, reininghesten der skal have slidingsko på, til dressur- og springheste samt de skadede der skal have sygebeslag osv.

Men det er rigtig hårdt, man skal have en supergod fysik, ikke være tilnærmelsesvis pivet, have god hestetække og have flair for at analysere biomekanikken hos den enkelte hest sat have et rigtig godt øjemål. Man skal påregne at det er et højrisiko-erhverv og man er meget udsat for skader.

 

Jeg blev skadet for over 5 år siden, hvor en islænder trak mig meget voldsomt omkuld, hvilket resulterede i en varig skade i lænden som er skyld i at jeg aldrig bliver smertefri eller i stand til at arbejde fuld tid. Men det går sålænge jeg arbejder på meget nedsat tid, kun tager de "søde" heste/ponyer og benytter mig af de hjælpemidler der er. Jeg vil fremadrettet specialisere mig i sygebeslag/specialbeslag, da det altid har været her min interesse har ligget og at det går bedre i spænd med mit helbred kontra almindeligt beslagarbejde.

 

Hvis jeg var dig, ville jeg rive et par uger eller en måned ud af kalenderen og tage med ud med en beslagsmed og se, mærke, føle erhvervet IRL og få be- eller afkræftet om det er noget for dig. Held og lykke med dit valg!


Hedin´s Il Divo XX

Inchiline (SWE) XX

Fuldblod - hesten med Xfactor

 

4
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider