Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Ankenævn for dyrlæger nedlægges - Nu skal
Forfatter: 
Dato:  24-11-2014 14:13
Indsat fra nyheden Ankenævn for dyrlæger nedlægges - Nu skal du anlægge civil sag, hvis du vil klage:

Den Danske Dyrlægeforening har opsagt sin aftale med Forbrugerrådet TÆNK om Ankenævn for Dyrlæger. Konsekvensen er, at forbrugerne skal gå direkte til domstolen, hvis de ønsker at klage over en dyrlægeydelse.

 

Dette sker allerede fra 4. december 2014, og efterfølgende er man som forbruger altså nødt til at køre en civil retssag ved domstolene.

 

Grunden til lukningen af ankenævnet skyldes, at det er for dyrt at håndtere sager på den måde, som man har gjort siden ankenævnets stiftelse i 2008. Det koster blot 160 kr. for forbrugeren at indsende en klage, men sagsbehandlingen løber op i et tal mellem omkring 1700 kr. og 17.000 kr., der i dag betales af Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA). De havde i 2012 en samlet udgift på 1,8 millioner kr.

 

Sådan klager du over dyrlægeydelser fra og med den 4. december

  • Klag skriftligt til dyrlægen, hvis du er utilfreds med fx behandling eller pris. Sørg for, at du kan dokumentere, at du har klaget, fx via mail
  • Klag så hurtigt som muligt, idet dyrlægen kan afvise din klage, hvis du er for længe om at klage
  • Følg hurtigst muligt op på din klage, hvis dyrlægen afviser den eller ikke svarer
  • Husk, at du fra og med den 4. december 2014 skal indbringe din sag for domstolene, hvis du ikke kan blive enig med dyrlægen om en løsning, og hvis du vil gå videre med sagen

Kilder: forbrug.dk og hundenyheder.dk

Forsidefoto: JP-Photo.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-11-2014 18:10

jaaah, sådan kan vel også gøre det.

 

Dårlig stil, virkelig dårlig stil.




Anne


Ingen arme, ingen småkager!
10
1
Svar på denne tråd
 
 fuldstændig enig...
Forfatter: 
Dato:  25-11-2014 07:58

... istedet for at klage over udgifterne skulle de måske bare blive dygtigere.

Det ville svare til at forsikrings selskaberne nedlage ankeklagenævnet for forsikringer - der koster det nemlig også kun 150,- for at få ført sin sag.

 

SKRÅ PLAN .- nu har man som alm menneske da slet ikke en chance. Uden at man skal ud og hyre dyre advokater.


 

Kongur fra Litla-Moshvoli -Top sej hest

Vikur fra Baverslund - på til at blive ridehest

 

3
2
Svar på denne tråd
 
 Nedlæggelse
Forfatter: 
Dato:  27-11-2014 20:23

Nu er det jo som altid kun den korte version. Der er kommet en lov fra EU parlamentet som kræver at der oprettes statslige Ankenævn, bla. for dyrlæger. Derudover så fik dyrlægerne medhold i de fleste af sagerne, 98% som jeg husker det. Dvs. man betaler 1,8 millioner for de 2% der rent faktisk får medhold.

 

Disse 1,8 mill. er der kun Dyrlægerne til at betale, og dermed betaler klienterne også fordi dyrlæge ydelserne bliver dyrere.

Det er i min optik blevet for nemt at klage, flere af klagerne er meget specielle, uden nogen form for rimelighed. Men det er egentlig også ligemeget. Der kommer et nyt sted at klage, så går det vel også, de fleste sager bliver løst uden klagesager.

 

Men man kan jo bare som dyreejer oprette en fond som kan betale for dette, så kan vi gøre behandlinger billigere og i kan støtte alle dem der gerne vil klage over mere eller mindre velfunderede ting.

 

Men jeg er også dyrlæge og når jeg læser klagesagerne så synes jeg det skulle koste de 1700 at klage, som det koster at få læst sagen igennem.

 

Og så lige et spørgsmål: Hvordan er forsikringsankenævnet finansieret?

 

MVH

 

Dyrlæge

 

Trine Møller

7
1
Svar på denne tråd
 
 Dejligt at
Forfatter: 
Dato:  27-11-2014 21:17

en fag person vil blande sig i debatten

 

Personligt har jeg altid gået ind for mindelighed, og er slet ikke i tvivl om at der gennem tiden er kommet mange urimelige klager mod dyrlæger.

 

Men der hvor min tvivl opstår er, hvad nu hvis en dyrlæge i mødet med en usikker heste ejer - ud af ønsket om økonomisk gevinst ? - anbefaler en tvivlsom operation.

 

Hvem skal sikre at sådant ikke forekommer ?

 


 

Mvh Janni

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Misforståelser
Forfatter: 
Dato:  30-11-2014 13:38

Hej Trine, der er nogle ting, du har fået lidt forkert fat i.

 

Det er korrekt, at der er et EU-direktiv som giver lidt ændringer på forbrugerklageområdet, men det er ikke helt rigtigt forstået, at direktivet kræver, at der skal oprettes statslige ankenævn - det siger, at hvis der IKKE er en klageinstans, SÅ skal man kunne klage gennem det offentlige. Det vil i praksis sige, at når nu Ankenævn for Dyrlæger nedlægges, så skal Forbrugerklagenævnet kunne behandle klager over dyrlægers ydelser. Ifølge aftalen om modernisering af forbrugerklagesystemet er det meningen, at Forbrugerklagenævnet fra senest 1. oktober 2015 skal kunne behandle klager over 45 nye brancher, herunder dyrlæger. Lovforslaget om ændringen er netop sendt i høring.

I den mellemliggende periode skal en forbruger, der ønsker at klage over en dyrlæge benytte retssystemet.

 

Der er endvidere ikke tale om, at dyrlægerne får medhold i 98% af klagerne. DDD/PDA skrev 85 %. Her kan den nysgerrige jo kigge på årsberetningen, som i øvrigt ligger frit tilgængelig på ankenævnets hjemmeside. Af den fremgår følgende for de nævnsbehandlede klager i 2013:

Ej medhold 62 %

Fuldt medhold 15 %

Delvist medhold 13 %

Afvist 10 %

 

For at nå frem til, at 85 % af klagerne falder ud til dyrlægernes fordel, så har man altså lagt delvist medhold og kompetenceafviste klager oveni ej medhold og det er jo lidt en fordrejning af tallene. Et delvist medhold eller en kompetenceafvisning er jo ikke det samme, som at klagen er faldet ud til dyrlægens fordel.

4
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider