... er med rigeligt rødvin.
Oksekød skæres i tern (bare køb en billig oksesteg, det skal IKKE være de fine udskæringer. Er der et ben med er det også helt fint.)
Brun bacon i gryden. Tag op.
Vend kødtern i lidt mel - og brun dem på alle sider i gryden (det skal som regel gøres i flere omgange, så de ikke ender med bare at koge i egen saft)
Put lidt smør i gryden og brun rigeligt med hakket løg.
bacon og kød kan komme tilbage i gryden nu, gerne sammen med et suppeben.
Hæld rødvin over til det dækker og læg en suppevisk ned til det (jeg plejer at bruge timian, rosmarin, persille og gerne en porretop hvis jeg har det, et par laurbærblade gør det ikke ringere) Har du nogle grove rodfrugter der giver smag kan de også komme med nu - men de bliver så udkogt at det er bedst at tage dem op senere.
Jeg putter også hele hvidløgsfed i på dette stadig. Og ofte en boullionterning eller to (med mindre der er suppeben i)
Et par spk tomatpure skader heller ikke. Og SKULLE du være i den lyksaglige situation at du har lidt chipotlechili giver det en god smag! (ellers kan det også hjælpe med røget salt)
Så får det lov at stå og simre. Når jeg begynder at lægge de øvrige grøntsager i, tager jeg suppevisken og eventuelle "smagsgivere" op. Benet kan få lov at blive i til lige før servering.
Når det har simret nogle timer er hvidløgsfeddene lige til at mose ud i sovsen - bare pres dem op af grydens sider.
De sidste grøntsager tilsætter jeg i en rækkefølge så de er møre, men ikke overkogte ved servering. Det kan være gulerødder, pastinak, perleløg, porre, champignoner og gerne (i sidste øjeblik) et grønt drys af frisk forårsløg toppe (det nederste kan jo komme i lidt før i stedet for perleløg)
Husk at smage til med salt og peber.
Spises med ris, kartoffelmos eller bare noget godt brød der kan suge sovsen op.