Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Forstuvet haleben!
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 11:34

Så sidder jeg her med et forstuvet haleben.


Kæresten og jeg bor på 2. sal og jeg gled fra den øverste trin også ca. ti trin ned.


Så tog vi på skadestuen men der var 3 - 4 timers ventetid, så fik noget smertestillende også hjem og slappe af.


Har meldt mig syg på arbejdet idag, kan knapt nok gå.


Nogen der har prøvet det, og hvor lang tid går der før man kan gå normalt igen?



.. Trine ..

Samson <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har haft brækket mit
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 12:29

pga fald fra hest, på det tidspunkt var jeg 16 år. Jeg blev ved at have smerter når jeg sad i længere tid af gangen, havde svært ved at sidde i en bil når vi kørte til udlandet osv. Da jeg var 23 år var det meget slemt, kunne kun sidde kort tid, og det gjorde ondt når jeg skulle igang igen. Min læge henviste mig til sygehuset, og det viste sig at mit haleben sad løs, og kunne sætte sig på tværs, så det endte med en operation da je var 24 år. Så nu er jeg haleløs


God bedring til dig, også håber jeg ikke du rammes så hårdt som mig, men jeg tænker lidt på hvordan du ved den "kun" er forstuvet hvis ikke de har undersøgt dig?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Django...
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 12:35

Puha, det lyder godt nok ikke sjovt.

Jamen kan man godt fungere uden et haleben?


Jeg kom ned på skadestuen og hende i modtagelsen sagde at der var kø, så hun fangede lige en læge på gangen. Han trykkede her og der og sagde at jeg nok skulle regne med det var forstuvet.


Og hvis jeg havde lyst til at vente, kunne jeg få endeligt svar, men kl var 23 og jeg havde ikke lyst til at sidde og vente i flere timer på det.

Så jeg har kontaktet min egen læge idag, men han havde desværre først tid imorgen.


Kunne du arbejde med det? Altså jeg har nemlig et fuldtidsjob hvor min kollega lige er blevet fyret, så det afhænger meget af mig.



.. Trine ..

Samson <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 12:47

Da det skete gik jeg i skole, og kunne umulig sidde på en stol, og det var lige i eksamens tid, så det var et problem. Inden jeg fik den opereret gik og jeg og søgte nyt arbejde efter vi vikariat var endt, så jeg gik 8-10 måneder hjemme, da man ikke kunne få nyt arbejde når jeg gik og ventede på en operation, og der var lang ventetid, så det er en operation man sjælden laver. Inden jeg gik ledig kunne jeg godt arbejde så længe det var stående og gående, skulle som sagt ikke sidde for længe.

Man kan fin undvære sit haleben da man ikke bruger den til noget, og det er en forholdsvis en lille operation.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hejhej
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 17:56

Min veninde forstuvede sit haleben sidste vinter, og dengang fik hun at vide at hvis hun skulle sidde, skulle de første 3 mdr. være på en badering (prøv lige at opstøve en badering i november måned ) og derudover sidde så lidt som muligt, altså stå/gå eller ligge ned.


Der gik over 6 mdr. inden hun kunne sidde ned mere end 1 time uden at have meget ondt bagefter. I dag, 1,5 år efter, har hun stadig problemer med at sidde ned i længere tid.


Rigtig god bedring!





"If you can dream it, you can do it!"

Walt Disney


Hedebo's Lakaj - den smukkeste stjerne på himlen!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg sidder med et
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 18:22

kvæstet haleben og det er dødsygt.


Det skete sidste år i maj, da en sindssyg hoppe rodeobukkede med mig 4 gange i træk, og jeg landede på forsvidslen...av sagde mit haleben...

Jeg var sygemeldt i 3 måneder, og startede derefter op delvis.


Det er meget vigtigt at du IKKE sidder på numsen de næste par måneder, da dit haleben ellers ikke vil hele op korrekt!!


Så køb en badering, hvis du kun vejer 50 kg., ellers skal du ned på apoteket og betale 300-400 kr. for en ring som kan bære på til 80-90 kr.


Det er for mig, nu lidt over et år siden at jeg red den hoppe, og jeg kan godt mærke at det er noget som jeg skal leve med resten af mit liv.

Jeg kan stadig ikke sidde ned i længere tid ad gangen, og ridning er også et problem.

Jeg er gået fra dressur/ spring til skovtur...Desværre.

Det er fordi at jeg ikke kan sidde ned i sadlen, og skal for alt i verden undgå for meget hoppe rundt.


Hvis du er heldig så har du "bare" forslået dit haleben, altså et KÆMPE tryk, men uden at det er brækket. I så fald, går det højst sandsynligt over efter 6 måneder.

Men er det brækket, så tager det år.


Mit råd:


Slap af.

Sygemeld dig de næste 3 måneder.

Derefter start op på arbejdet langsomt.

Undgå ridning de næste 3 måneder.


Er halebenet stadig noget av efter 6 - 12 måneder, så snak med din læge eller specialist.

Måske kan noget manipulering af haleben, fysioterapi, afhjælpe smerten.


God bedring.










Sagt af en selvfed skovtursrytter.....

0
0
Svar på denne tråd
 
 haleben
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 18:43

Django:


Av for s*tan. Det lyder godt nok ikke sjovt. Håber det er lidt bedre nu!


Helena H:


Puha, det håber jeg ikke. Jeg har det sådan, at jeg kan kun ligge på siden, så gør det ikke ondt. Hvordan klarede din veninde det med arbejde?


Line:


Puha, det lyder slemt! Så slemt er mit dog ikke, det lyder godt nok voldsomt. Du har ikke overvejet at få det fjernet, som Django har fået?


Ja, det er jo lige det med arbejdet. Jeg kan sådan set godt gå rundt, (langsomt) og mit arbejde kræver ikke større fysisk belastning så overvejer at tage afsted imorgen for at tage det stille og roligt! (Vi har rimelig mange problemer dernede i forvejen, længere historie)


Vil også gerne til læge imorgen, men jeg ved ikke om jeg burde tage til vagtlæge i stedet?



.. Trine ..

Samson <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 hejhej
Forfatter: 
Dato:  29-06-2009 19:25

Min veninde er en, der ikke er super god til at passe på sig selv, desværre. Så selvom hun burde ha' holdt fri og slappe af, passede hun sit arbejde (kassedame) bedre end skolen. Hun havde bare sin badering med på arbejde.

Det skal så siges at hun vejer noget mere end 50 kg, og en badering har fungeret fint for hende.





"If you can dream it, you can do it!"

Walt Disney


Hedebo's Lakaj - den smukkeste stjerne på himlen!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-06-2009 10:51

Det kan være noget af en omgang med sådant et haleben.

Jeg har prøvet det tre gange! Min læge har sagt at jeg IKKE må sidde på en badering da jeg så belaster det forkert. Så jeg ville vente med at bruge en til du har snakket med din læge. Jeg passede mit arbejde, men havde også den aftale at jeg kunne gå hjem hvis det blev for meget. Tror at der gik 1 måned før jeg kunne ride igen.



0
0
Svar på denne tråd
 
 Har prøvet det..
Forfatter: 
Dato:  30-06-2009 13:01

Hej

Jeg har også haft et forstuvet haleben, og det ville lægen ikke gøre noget ved. Jeg havde meget ondt, kunne ikke holde ud at sidde på min ring (som IKKE var en badering, men en gummi-dims med luft i som min læge havde givet mig!!) og endte med at tage til kiropraktor. Det viste sig at mit haleben var blevet skubbet indad, og at det sad skævt. Efter 1 behandling hos kiropraktoren har jeg aldrig haft ondt siden.

Hm... Synes det lyder meget mærkeligt, at I går med smerter så længe?? Det ville jeg aldrig finde mig i - hvis det var mig ville jeg gå til lægen og slå i bordet, indtil han/hun gjorde noget ved det. Man skal ikke gå med smerter så længe, så må der gøres noget ved det (eller gives en tilpas medicin så man ikke har så ondt mens man venter på at det går over).

Held og lykke med det!

Mvh. Randi

3
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-06-2009 15:51

skulle engang prøve at stå på skateboard, men kørte ind i en lygtepæl i stedet, og faldt lige på r*ven.. forstuvede mit haleben, og lægen sagde bare at han ikke kunne gøre noget.


idrætslæren på skolen nægtede at tro på at jeg ikke kunne løbe(!) pga. af det, og der var INGEN der fattede hvor ondt det gjorde.. men ja det kan være meget smertefuldt at gå og generelt bare at bevæge sig, og smerten gik ikke over af sig selv. - jeg var i Polen ved en massør med speciale i smerter efter ca. 1 år med smerter når jeg sad og lå, han stak mig med et eller andet underligt, og væk var det! så hvis det bliver ved at gøre ondt kan du evt prøve akupunktur..


Verdens smukkeste Haflinger hoppe til salg - 15.ooo kr

Alexandra & Wirago i er mine fnuller-bullere <3


en af dem der er for ung til almindeligt HN, men for seriøs til 15+ sex-debatklubben

0
0
Svar på denne tråd
 
 forstuvet haleben!
Forfatter: 
Dato:  30-06-2009 21:53

Annette-j:


Var til læge idag, og han konkluderede så det nok var brækket argh, dårlig dag for jeg er også lige blevet fyret fra mit arbejde. puha.


Randi W:


Min læge sagde også til mig at jeg ikke skulle købe en badering, men derimod en sækkestol. Det andet vil belaste halebenet forkert.


anna ♥WA♥:


Puha, sikke en omgang du har været ude for! Min læge sagde der nok gik nogle måneder, så nu prøver jeg at vente og hvis ikke tager jeg andre midler i brug.







.. Trine ..

Samson <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 haleben
Forfatter: 
Dato:  30-06-2009 22:12

Jeg har også haft forstuvet mit haleben efter et fald på arbejde i januar måned i år. Jeg måtte ikke ride i halvanden måned. Det kunne jeg nu heller ikke. Jeg havde det faktisk allerbedst, når jeg lå på siden på sofaen. Jeg passede mit job, bed smerterne i mig og tog smertestillende, når det blev for slemt. Når jeg sad ned på arbejde var det på en slags taburet med hjul under.


Jeg forstuvede det også for nogle år siden efter et styrt med en hest. Dengang gik der vist 3 uger eller deromkring før, jeg kunne sidde på hesteryg i skridt og lidt længere tid, før jeg kunne gå normalt.


Men jeg har ingen mén efter det i dag, så man kan godt være heldig, men ja det gør så pokkers ondt, at man næsten ikke kan beskrive det.


God bedring.


Karina


0
0
Svar på denne tråd
 
 Haleben
Forfatter: 
Dato:  01-07-2009 07:50

Jeg slog mit sidste år da jeg faldt af min hest. Kom aldrig til læge med så ved ikke præcist hvad der var galt men det gør stadig ondt. Det er vel 15 mdr siden og jeg kan ikke sidde mere end et kvarter hvis det er en hård stol og tre kvarter på en blød stol -så gør det siiindsygt ondt. Så det kan godt tage rigtig lang tid.


Louise

&
Stald Kelon´s Lerano


Hundelegekammerat søges til min dansk/svenske Fiona. Kæmpe, indhegnet have haves til leg. 5560 Aarup.




0
0
Svar på denne tråd
 
 TrineM
Forfatter: 
Dato:  01-07-2009 11:40

Puha jeg håber ikke du kommer til at bøvle så meget med det som jeg gjorde, for så synes jeg med tiden du skal se om du kan få den opereret som jeg fik.

Rigtig god bedring til dig!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 haleben
Forfatter: 
Dato:  01-07-2009 21:47

Karina:


Tusind tak! Jeg har det faktisk på samme måde som du har det, jeg føler dog der er en byld derinde når jeg går. Men min læge siger det nok er fordi jeg har indre blødninger, altså en blodansamling. Eeeeeww!


Louise:


Puuha, jeg håber iikke at der går så lang tid med mig! Det overlever jeg nok ikke Håber du snart er af med problemet!


Django:


Det håber jeg da heller ikke! Jeg har brækket det, sagde lægen, og knust vævet og har indre blødninger. Og det synes jeg ikke lyder særlig godt. Hvis jeg har ondt mere end et par måneder tager jeg til lægen igen og kræver et eller andet! Har bare ikke lyst til at gå med det i længere tid.


Men tusind tak!



.. Trine ..

Samson <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 Brækket haleben
Forfatter: 
Dato:  25-03-2015 13:21

Jeg er meget interesseret at få kontakt til Django der har fået opereret sit haleben. Ved at det er meget længe siden denne debat er skrevet. Men jeg forsøger alligevel at komme i kontakt. Da situationen her i familien er noget anspændt. Jeg har en datter på nu 13 år hvor det er brækket og sidder 90 gr ind i kroppen. Det er nu to år siden og hendes smerter er i dag værrer end da ulykken skete. Det er bare blevet værre og værre med tiden. Hun er for længst stoppet til folkedans og har ikke i meget lang tid deltaget i idræt i skolen. Hun har store problemer med at gå, stå, og ligge. Ja det er virkelig ulideligt for hende. Hun får ialt tre slags smertestillende og er nu også begyndt på gigtmedicin. Vi har fået at vide at operation ikke er en mulighed, da bækkenbunden er hæftet op på halebenet, og en operation derfor vil give hende andre permanente problemer. Derfor er det meget vigtigt for mig at komme i kontakt med en der har været igennem en operation, så vi kan afveje fordele og ulemper. Mvh Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fjernet haleben
Forfatter: 
Dato:  25-03-2015 13:32

Jeg fik fjernet mit haleben engang i 90'erne - og har ikke haft skyggen af komplikationer siden. Det var en befrielse, for jeg havde det ligesom Django.

 

Er det din egen læge, der vurderer, at operation er udelukket? Eller er det sygehuset?

Min egen læge forsøgte faktisk dengang at få mig fra ideen, fordi han mente at det var risikabelt. Jeg havde dog en onkel som var læge (han er død nu), som sagde "go for it - det kan umuligt blive værre", og det havde han ret i :)

På sygehuset mente man ikke at der var noget at være i tvivl om, men jeg husker at jeg måtte "slås" lidt for at få en henvisning fra min egen læge til forundersøgelsen.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lobelia, django
Forfatter: 
Dato:  27-03-2015 20:38

Django har været logget ind så sent som i dag, kan man se på præsentationen, så Lobella, prøv at send en besked til Django over beskedcenteret, hvis du ikke allerede har gjort det :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Brækket eller
Forfatter: 
Dato:  28-03-2015 23:06

Jeg forstuvede eller brækkede mit haleben under min datters fødsel (har aldrig fået tjekket om det var det ene eller det andet)

 

Det blev ligeledes trykket igen da min søn blev født.

 

Jeg lider stadig idag - min datter er nu 7,5 år.

 

Det er ikke konstant, men det kommer i bestemte stillinger og hvis jeg generelt sidder for længe, gerne på en hård/dårlig polstret stol.

 

Jeg kunne næsten ikke sidde ned efter min datters fødsel og hvis jeg endelig kom ned at sidde, kom jeg næsten ikke op igen - gik som om jeg havde lavet i bukserne. Av det gjorde ondt!

 

Så pas man skal ikke gøre grin af skader på halebenet :(

 

God bedring.

 


Venlig hilsen Christina


Små fødder sætter dybe fodspor...

 

Alt muligt sælges, børnetøj 0-6 år, legetøj, hjemmelavede ting osv.

*Klik klik*

0
0
Svar på denne tråd
 
 Haleben
Forfatter: 
Dato:  29-03-2015 00:03

For det lyder ikke rart med alle de gener det kan give.

Jeg har indimellem ondt i halebenet. Det er ligesom om at det trækker voldsomt i det, når jeg sidder, og når jeg skal rejse mig. Men der kan være lang tid imellem at det sker. Jeg lurer på, om det kan have fået et tryk på et tidspunkt. Det mærkelige er, at jeg bare ikke lige ved hvornår.

 

Det er lidt mærkeligt, og jeg føler mig lidt dum, når jeg ikke bare kan rejse mig op fra stolen.

0
0
Svar på denne tråd
 
 av av av av
Forfatter: 
Dato:  29-03-2015 22:36

En gang kørte jeg scooteren smuttede under mig, pga der var glat, jeg fløj op i luften og landene direkte på halebenet !

 

Jeg skreg og skreg og skreg, kunne intet, lå bare og skreg. Fuldstændig sindsyg smerte ! Blev samlet op ad en tilfældig, kørt på skadestuen. Her gad lægen ikke engang undersøge mig ( tror ikke han havde en kæft begreb om hvilken smerte jeg havde ), mente det bare var forslået og sendte mig hjem.

Dagen efter var min ryg helt blå, fyldt med blodansamling og hævet. Min egen læge kunne ikke afgøre om det var brækket eller forstuet, men eftersom lægen på skadestuen ikke gad ofre et røngten billede, så blev diagnosen uklar.

 

 

Der gik 2 måneder før jeg kunne sidde ned og når jeg sad ned, tog det en evighed, kunne kun lige sidde på kanten af en stol. Jeg var ved min kiroprator, som ikke turde røre ved det, hun mente det var brækket. Jeg købte hos kiropratoren sådan en særlig gummiring ( ikke bade ring )og den kunne jeg med nød sidde på. Det væreste var ikke at sidde ned, det værste var at REJSE sig ! Det tog en krig, der kom bølger af smerte og det sortnede for øjnene.

 

Jeg kunne ikke vende mig i sengen.

 

Et halvt år efter kørte jeg en dag med bus, jeg havde sagt mig forsigtig på sædet ude på kanten. Da jeg skulle af, rejste jeg mig for hurtig op, der kom så stor en smertebølge indover mig at jeg kun husker det sortnede for øjnene og så besvimede jeg.

 

 

Der gik næsten halvandet år før jeg kunne sidde normalt på en stol og rejse mig igen.

Knap 2 år efter var en hest så flink at give mig en flyvetur, hvor jeg landene på halebenet, det var ikke godt !

 

I dag er det snart 7 år siden. Jeg har tigget min læge om en scanning, men har fået afslag. Sidder jeg ned for længe gør det rigtig ondt. Ligger jeg ned for længe gør det også rigtig ondt. Står jeg op for længe gør det også rigtig ondt. Feks at stå op og vaske op og skrælle kartoffler, ofte må jeg sætte mig ned undervejs.

 

Jeg arbejder kun 6 timer om ugen og rider ikke længere.

 

Jeg finder aldrig ud af præcist hvad der skete den dag, hvilket piner mig, fordi jeg ikke føler jeg fik den rigtige behandling, jeg blev slet ikke taget seriøst.

 

Jeg håber for dig at du kommer hurtigere over det end mig.

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider